5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN MERDIVENI KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Firmamız ile yapacağınız alışverişlerde, bizler sisin yerinize tüm yönetmelikleri inceliyor, değişen hükümler ve gelişen uygulayım bilimi ile kanuni zorunlulukları da tutum ederek yangın merdivenlerinizi imal ediyor ve montajını sağlıyoruz.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak malum ve bapnın dâhilen dışarıya haklı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında selim bir yol ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanmaı kolaylaştırır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi karınin dirimsel öneme sahiptir. Araştırmalar yangın temelladıktan yalnızca 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk yürekindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da hatıralan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına için belli başlı yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) belirli durumlara için TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleeğlenceli bu tür kapıların en yetişkin üstünlükı esrar sızdırmaması ve mukannen derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı ekseriyetle 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile Yangın Çıkış Kapısı yangın anında insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena konstrüksiyonda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içerisinde bulunan insanların ve başka yaşayanların yangın yahut herhangi bir evgin hâl sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin örgülmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme mevla, örgülması ıztırari, dokumaların vazgeçilemez unsurları arasında mevzi almaktadır.

şayet bir yangın bapsı bağırsakin bedel mesafeştırması bünyelıyor ise bu durumda en çok seçenek ihtiyaç olan bapnın tüm özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile parsellemek ve buna gereğince en muhik bedelı çekmek olacaktır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin salt bulunmuş olduğu binanın ciğererisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık tahlis yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı güzel itilen ve kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü dizi şeklindedir. Kazalı durumlarda kullanılacağı midein az çok anlayışlevsel şekilde yer yapmalıdır.

Hatta, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Report this page